Hírek
2012. Február 21. 14:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Őssejtből készítenének hamburgert

Holland kutatók egy kanadai konferencián mutatták be új módszerüket, aminek köszönhetően őszre elkészülhet az a hamburger, amelyben a húst őssejtekből kitenyésztett izomszövet alkotja - tájékoztat a Fox News.
A tudósok célja, hogy képesek legyenek laboratóriumban előállítani a hús izomszövetét. Ez a technológia gyakorlatilag felválthatná a hagyományos állattenyésztési ágazatot és a húsipart.
Az első burger alapanyaga még kísérleti stádiumban van, a tudósok őszre szeretnék elkészíteni az első húspogácsát, hogy hamburgert készíthessenek belőle. A projekt alapjaiban változtatná meg az élelmiszeripart.
Az is igaz, ellentmondás van a genetikailag előállított élelmiszerek tekintetében, hiszen bárhogyan is nézzük, az nem természetes. Ugyanakkor a konferencián többen egyetértettek azzal, hogy az efféle hús létrehozása csökkentené az élelmiszeripar egészségügyi és környezeti terhelését.
Az egyetem a projektre 250 ezer eurós támogatást nyert el egy névtelen adományozótól, aki elkötelezett a világ élelmezése és az életet megváltoztató technológiák iránt.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Október 07. 07:35, kedd | Belföld
Lázár János: egy régi és mély sebet gyógyított be a magyarországi M6-os és a horvátországi A5-ös autópálya összekötése
Egy régi és mély sebet gyógyított be a magyarországi M6-os és a horvátországi A5-ös autópálya összekötése.
2025. Október 07. 07:35, kedd | Belföld
Szijjártó Péter: nem Ukrajna elnöke fog dönteni az EU-csatlakozásról
Nem Ukrajna elnöke fogja eldönteni, hogy országa csatlakozhat-e az Európai Unióhoz, hanem a tagállamok, márpedig a magyar emberek már döntöttek
2025. Október 07. 07:33, kedd | Belföld
NGM: megkezdődnek a tárgyalások az Alföldi Tej Kft. és a Magyar Állam között a tejipari vállalat felvásárlásáról
Megkezdődnek a tárgyalások az Alföldi Tej Kft. és a Magyar Állam között a tejipari vállalat felvásárlásáról - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.